Rakott pecsenye recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8 szelet sertéshús vagy pulyka-csirkemellfilé
- 1 kis fej vöröshagyma
- 25 dkg gomba
- 1,5 kg burgonya
- 2 dl tejföl
- 2 dl főzőtejszín
- 1 ek ételízesítő
- 1 ek. vágott petrezselyemzöld
- só
- bors
- olaj
- reszelt sajt
Elkészítése:
A hússzeleteket besózzuk és kevés olajban mindkét oldalukat átsütjük, majd félretesszük. A visszamaradt olajban halványra pirítjuk a reszelt hagymát, beletesszük a megtisztított, vékony szeletekre vágott gombát, a finomra vágott petrezselyemzöldet.
Sóval, borssal ízesítjük, és néhány percig együtt pirítjuk.
A burgonyát meghámozzuk, hasábokra vágjuk és bő, forró olajban ropogósra sütjük. 20×30 cm-es tepsibe helyezzük a fele burgonyát.
Ráfektetjük a hússzeleteket és egyformán elosztva a húsok tetejére halmozzuk a párolt gombát,a maradék burgonyával befedjük.
Az ételízesítőt 1 dl vízben felforraljuk, elkeverjük a tejföllel,tejszínnel és a gombás húsra öntjük.
A tepsit bevonjuk alufóliával és előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
Fóliát levesszük, reszelt sajttal megszórjuk és szép aranysárgára sütjük kb. 10 perc alatt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

