Rakott pecsenye recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8 szelet sertéshús vagy pulyka-csirkemellfilé
- 1 kis fej vöröshagyma
- 25 dkg gomba
- 1,5 kg burgonya
- 2 dl tejföl
- 2 dl főzőtejszín
- 1 ek ételízesítő
- 1 ek. vágott petrezselyemzöld
- só
- bors
- olaj
- reszelt sajt
Elkészítése:
A hússzeleteket besózzuk és kevés olajban mindkét oldalukat átsütjük, majd félretesszük. A visszamaradt olajban halványra pirítjuk a reszelt hagymát, beletesszük a megtisztított, vékony szeletekre vágott gombát, a finomra vágott petrezselyemzöldet.
Sóval, borssal ízesítjük, és néhány percig együtt pirítjuk.
A burgonyát meghámozzuk, hasábokra vágjuk és bő, forró olajban ropogósra sütjük. 20×30 cm-es tepsibe helyezzük a fele burgonyát.
Ráfektetjük a hússzeleteket és egyformán elosztva a húsok tetejére halmozzuk a párolt gombát,a maradék burgonyával befedjük.
Az ételízesítőt 1 dl vízben felforraljuk, elkeverjük a tejföllel,tejszínnel és a gombás húsra öntjük.
A tepsit bevonjuk alufóliával és előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
Fóliát levesszük, reszelt sajttal megszórjuk és szép aranysárgára sütjük kb. 10 perc alatt.