Rakott pecsenye recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 szelet sertéshús vagy pulyka-csirkemellfilé
- 1 kis fej vöröshagyma
- 25 dkg gomba
- 1,5 kg burgonya
- 2 dl tejföl
- 2 dl főzőtejszín
- 1 ek ételízesítő
- 1 ek. vágott petrezselyemzöld
- só
- bors
- olaj
- reszelt sajt
Elkészítése:
A hússzeleteket besózzuk és kevés olajban mindkét oldalukat átsütjük, majd félretesszük. A visszamaradt olajban halványra pirítjuk a reszelt hagymát, beletesszük a megtisztított, vékony szeletekre vágott gombát, a finomra vágott petrezselyemzöldet.
Sóval, borssal ízesítjük, és néhány percig együtt pirítjuk.
A burgonyát meghámozzuk, hasábokra vágjuk és bő, forró olajban ropogósra sütjük. 20×30 cm-es tepsibe helyezzük a fele burgonyát.
Ráfektetjük a hússzeleteket és egyformán elosztva a húsok tetejére halmozzuk a párolt gombát,a maradék burgonyával befedjük.
Az ételízesítőt 1 dl vízben felforraljuk, elkeverjük a tejföllel,tejszínnel és a gombás húsra öntjük.
A tepsit bevonjuk alufóliával és előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
Fóliát levesszük, reszelt sajttal megszórjuk és szép aranysárgára sütjük kb. 10 perc alatt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »