Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott burgonya recept

Rakott burgonya
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg héjában megfőzött burgonya
    • 1 ek étolaj
    • 15 dkg virsli
    • 6 keményre főzött  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 450 g tejföl
    • 1 mk ételízesítő
    • 1 nyers  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • zsemlemorzsa és folyékony margarin

    Elkészítése:

    A megfőtt burgonyáról a héját lehúzzuk, majd vékonyabb karikákra szeleteljük.

    A tejfölt nyers tojással és az ételízesítővel összekeverjük.

    A megfőtt tojásokat megpucoljuk és tojásszeletelőn felszeljük. A virslit is felszeljük.

    A tepsit folyékony Rmargarinnal kikenjük, zsemlemorzsával megszórjuk. Jöhet az összeállítás: burgonya, virsli karikák, tojás szeletek, a tejföl 1/3-a. Folytatjuk a rétegezést. A tetejére burgonya kerüljön.

    Meglocsoljuk a tetejét a maradék tejföllel és folyékony margarinnal.

    Mi házi savanyúsággal fogyasztottuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá