Rakott burgonya

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 80 dkg héjában megfőzött burgonya
  • 1 ek étolaj
  • 15 dkg virsli
  • 6 keményre főzött tojás
  • 450 g tejföl
  • 1 mk ételízesítő
  • 1 nyers tojás
  • zsemlemorzsa és folyékony margarin

Elkészítése:

A megfőtt burgonyáról a héját lehúzzuk, majd vékonyabb karikákra szeleteljük.

A tejfölt nyers tojással és az ételízesítővel összekeverjük.

A megfőtt tojásokat megpucoljuk és tojásszeletelőn felszeljük. A virslit is felszeljük.

A tepsit folyékony Rmargarinnal kikenjük, zsemlemorzsával megszórjuk. Jöhet az összeállítás: burgonya, virsli karikák, tojás szeletek, a tejföl 1/3-a. Folytatjuk a rétegezést. A tetejére burgonya kerüljön.

Meglocsoljuk a tetejét a maradék tejföllel és folyékony margarinnal.

Mi házi savanyúsággal fogyasztottuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!