Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott krumpli recept

Rakott krumpli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg tisztított, felkarikázott krumpli félig megfőzve
    • 6 főtt, felkarikázott  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 kg főzőkolbász felkarikázva
    • 500 g tejföl
    • 5 dkg zsemlemorzsa
    • 1 ek olaj
    • só, bors

    Elkészítése:

    A krumpli felét egy jénai tál vagy tepsi aljára tesszük, rárakjuk a karikára vágott kolbászt, erre a főtt tojásokat, majd sózzuk és borsozzuk.

    A főtt krumpli másik felével befedjük az egészet, az olajat egyenletesen rácsepegtetjük és a tejföllel lekenjük, majd ismét picit meghintjük sóval és a zsemlemorzsát egyenletesen rászórjuk.

    175 fokon, légkeveréses sütőben szép pirosra sütjük.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá