Rakott krumpli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Rakott krumpli

Hozzávalók:

  • 1,5 kg tisztított, felkarikázott krumpli félig megfőzve
  • 6 főtt, felkarikázott tojás
  • 0,5 kg főzőkolbász felkarikázva
  • 500 g tejföl
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1 ek olaj
  • só, bors

Elkészítése:

A krumpli felét egy jénai tál vagy tepsi aljára tesszük, rárakjuk a karikára vágott kolbászt, erre a főtt tojásokat, majd sózzuk és borsozzuk.

A főtt krumpli másik felével befedjük az egészet, az olajat egyenletesen rácsepegtetjük és a tejföllel lekenjük, majd ismét picit meghintjük sóval és a zsemlemorzsát egyenletesen rászórjuk.

175 fokon, légkeveréses sütőben szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat hozzá!