Rakott kelkáposzta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg kelkáposzta
- 2 bögre rizs
- 600 ml víz
- étolaj
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 csipet majoránna
- jódozott só
- őrölt fekete bors
- csemege pirospaprika
- 60 dkg csirkemell filé vagy sertéscomb
- 450 g 12%-os tejföl
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A kelkáposztát megmosom, felvagdosom, kicsumázom és forrásban lévő, sós, majoránnás vízben 10 percig főzöm.
A húst felcsíkozom vagy kockázom és olajon, a felaprított vöröshagymán és zúzott fokhagymán pirítom fehéredésig. Felengedem kevés vízzel és forrástól számítva 20 percig főzöm ha csirkemell és 50 percig ha sertéscomb. Fűszerezem sóval, borssal és pirospaprikával.
A rizst kevés olajon megpirítom, felengedem a vízzel, felforralom, közben megsózom ízlés szerint. Ha felforrt, akkor alacsony (tartalék) lángon főzöm, míg az összes vizet magába nem szívja.
A kész rizsbe belekeverem a húst. A kelkáposztáról leöntöm a vizet és a tejfölt egy kis tányérban kikeverem 2 csipet feketeborssal és 3 csipet ételízesítővel.
Egy nagy tepsiben vagy hőálló tálban elkezdem a rétegezést: alulra egy kevés olaj kerül, rá kelkáposzta, aztán rizses hús és végül a tejföl. Újra rétegezem addig, míg a hozzávalók el nem fogynak, a tetejére a tejföl kerül.
Előmelegített sütőben 35-40 percig sütöm közepes lángon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »