Rakott kelbimbó recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg kelbimbó
- 60 dkg darált sertéslapocka
- 30 dkg rizs
- leves alaplé
- 1 nagy fej vöröshagyma
- só
- frissen őrölt bors
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- 3 dl tejföl
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek liszt
- 1 ek zsemlemorzsa
- kevés étolaj
Elkészítése:
A rizst enyhén megpirítom kevés olajon, majd felöntöm annyi meleg leves alaplével, hogy 1 ujjnyira ellepje. A rizst így megfőzöm.
Ha fagyasztott kelbimbót kaptam csak, tésztaszűrőben kiolvasztom, lecsöpögtetem, a frisset megmosom, külső leveleit leszedem.
A tejfölt elkeverem a felvert tojással, a liszttel, a reszelt sajttal, és kicsit megsózom. Serpenyőben kevés olajon fehéredésig pirítom a darált húst, ráreszelem a hagymát, és hozzáadom a szétnyomott fokhagymát. Megsózom, borsot őrlök rá, majd a főtt rizst is hozzákeverem.
Sütőtálat kivajazok, aljára zsemlemorzsát szórok, majd ráhalmozom a rizses húskeveréket. Erre teszem a kelbimbót, egyenletesen elterítem, majd ráöntöm a mártást. Előmelegített sütőbe teszem lefóliázva, majd 20 perc után leveszem a fóliát, és hagyom, hogy összeálljon a tetején a mártás.
Tálalás előtt megszórom őrölt pirospaprikával. Várok vele, hogy kicsit hűljön, mert akkor lehet igazán szép kockákat vágni belőle.