Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott karalábé recept

Rakott karalábé
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A pörkölthöz:

    • 40 dkg darált hús
    • 1 dl olaj
    • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
    • fél ek pirospaprika

    Továbbá:

    • 4 karalábé
    • 20 dkg rizs
    • 3 dl főzőtejszín
    • kb 20 dkg reszelt sajt
    • egy csokor kapor

    Elkészítése:

    A rizst a szokásos módon megfőzzük, leszűrjük.

    Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd rátesszük a húst, fehéredésig sütjük, majd megszórjuk paprikával, sóval, jól összekeverjük, majd felöntjük kevés vízzel és fedő alatt kb 15 percig pároljuk.

    Közben a karalábékat meghámozzuk, felkarikázzuk. Egy tepsit olajjal kikenünk, majd a karalábékarikákat beletesszük.

    Szórunk rá reszelt sajtot, rákanalazzuk a pörkööltet, újra megszórjuk sajttal. Ráöntjük a tejszínt, majd rákenalazzuk a pörkölt levét. A maradék sajtot rászórjuk.

    Alufóliával letakarjuk, 200 fokos sütőbe toljuk 45-50 perce. A sütés vége előtt levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük.

    Tálaláskor a tányérra teszünk a rizsből és arra tesszük a karalábés húst és megszórjuk friss, apróra vágott kaporral.

    Tipp:

    Ha nagyon nagyok a karalábék, célszerű a lerakás előtt karikákra vágva félig megpárolni. Zsenge, új karalábéból nagyon finom. A sok friss kaporral együtt, igazi friss, üde tavaszi étel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá