Sajtos-zöldséges rakottas recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 1 fej brokkoli
- 30 dkg tömlős sajt
- 2,5 dl tejföl
- 3 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 4 ek napraforgó olaj
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 10 dkg sajt
- 2 dl víz
Elkészítése:
A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
A felforrósított olajon a felkockázott hagymát megdinszteljük és meghintjük fűszerpaprikával. Rátesszük a darált húst, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük és öntünk rá 2 dl vizet, majd készre főzzük.
A tömlős sajtot a tejföllel simára keverjük és a zúzott fokhagymát belekeverjük.
Egy közepes tepsit olajjal kikenjük, a zöldségeket elterítjük az alján, rátesszük a pörköltet, meglocsoljuk a tejfölös öntettel, megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített, 200 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.