Sajtos-zöldséges rakottas recept

Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 1 fej brokkoli
- 30 dkg tömlős sajt
- 2,5 dl tejföl
- 3 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 4 ek napraforgó olaj
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 10 dkg sajt
- 2 dl víz
Elkészítése:
A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
A felforrósított olajon a felkockázott hagymát megdinszteljük és meghintjük fűszerpaprikával. Rátesszük a darált húst, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük és öntünk rá 2 dl vizet, majd készre főzzük.
A tömlős sajtot a tejföllel simára keverjük és a zúzott fokhagymát belekeverjük.
Egy közepes tepsit olajjal kikenjük, a zöldségeket elterítjük az alján, rátesszük a pörköltet, meglocsoljuk a tejfölös öntettel, megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített, 200 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »