Sajtos-zöldséges rakottas recept
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 1 fej brokkoli
- 30 dkg tömlős sajt
- 2,5 dl tejföl
- 3 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 4 ek napraforgó olaj
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 10 dkg sajt
- 2 dl víz
Elkészítése:
A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
A felforrósított olajon a felkockázott hagymát megdinszteljük és meghintjük fűszerpaprikával. Rátesszük a darált húst, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük és öntünk rá 2 dl vizet, majd készre főzzük.
A tömlős sajtot a tejföllel simára keverjük és a zúzott fokhagymát belekeverjük.
Egy közepes tepsit olajjal kikenjük, a zöldségeket elterítjük az alján, rátesszük a pörköltet, meglocsoljuk a tejfölös öntettel, megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített, 200 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









