Sajtos-zöldséges rakottas

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 1 fej brokkoli
  • 30 dkg tömlős sajt
  • 2,5 dl tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 4 ek napraforgó olaj
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 10 dkg sajt
  • 2 dl víz

Elkészítése:

A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

A felforrósított olajon a felkockázott hagymát megdinszteljük és meghintjük fűszerpaprikával. Rátesszük a darált húst, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük és öntünk rá 2 dl vizet, majd készre főzzük.

A tömlős sajtot a tejföllel simára keverjük és a zúzott fokhagymát belekeverjük.

Egy közepes tepsit olajjal kikenjük, a zöldségeket elterítjük az alján, rátesszük a pörköltet, meglocsoljuk a tejfölös öntettel, megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített, 200 fokos sütőben szép pirosra sütjük.