Sajtos rakott karfiol recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 800 g karfiol
- 4 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 120 g tejföl
- 130 g reszelt sajt
- 1,5 tk só
- Só a karfiol főzéséhez
- 1 teáskanál szárított fokhagyma
- bors
- margarin
- 1 kis csokor újhagyma
Elkészítés:
A megtisztított karfiolt rózsáira szedjük és sós bő vízben 8-9 percig főzzük, amíg félig megpuhul.
Vegyük ki a vízből, és hagyjuk kicsit kihűlni.
Ha a rózsák túl nagyok, vágjuk őket félbe, majd helyezzük át őket egy margarinnal kikent jénaiba.
Üssük fel a tojásokat egy nagy tálban.
Adjuk hozzá a sót, kevés őrölt fekete borsot, 1 teáskanál szárított fokhagymát, majd keverjük simára.
Keverjük hozzá a tejfölt és a reszelt sajt 3/4 részét.
Öntsük a keveréket a karfiolra, majd szórjuk a maradék reszelt sajtot a tetejére.
Tegyük a tálat a 170-180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 25-30 percig, amíg a sajt szépen megpirul.
Végül, szórjuk rá a felaprított újhagymát.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »