Sajtos rakott karfiol recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 800 g karfiol
- 4 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 120 g tejföl
- 130 g reszelt sajt
- 1,5 tk só
- Só a karfiol főzéséhez
- 1 teáskanál szárított fokhagyma
- bors
- margarin
- 1 kis csokor újhagyma
Elkészítés:
A megtisztított karfiolt rózsáira szedjük és sós bő vízben 8-9 percig főzzük, amíg félig megpuhul.
Vegyük ki a vízből, és hagyjuk kicsit kihűlni.
Ha a rózsák túl nagyok, vágjuk őket félbe, majd helyezzük át őket egy margarinnal kikent jénaiba.
Üssük fel a tojásokat egy nagy tálban.
Adjuk hozzá a sót, kevés őrölt fekete borsot, 1 teáskanál szárított fokhagymát, majd keverjük simára.
Keverjük hozzá a tejfölt és a reszelt sajt 3/4 részét.
Öntsük a keveréket a karfiolra, majd szórjuk a maradék reszelt sajtot a tetejére.
Tegyük a tálat a 170-180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 25-30 percig, amíg a sajt szépen megpirul.
Végül, szórjuk rá a felaprított újhagymát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »










