Sajtos rakott cukkini recept

Hozzávalók:
- 1 kg cukkini
- 1 evőkanál olaj
- 10 dkg edami sajt
- 5 dkg füstölt ízű sajt
- 5 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- só
- őrölt bors
- (10 dkg főtt, füstölt hús)
Elkészítés:
A cukkinit alaposan megmossuk, megtörölgetjük, majd ferdén félujjnyi vastag szeletekre vágjuk. (Ha nagyon vastag, magos a cukkini, meghámozzuk és ki is magozzuk.) Felét egy kiolajozott tűzálló tálba terítjük, megsózzuk, megborsozzuk, és a kétféle reszelt sajt felével megszórjuk. Ezután ráterítjük a maradék, hasonlóképpen felszeletelt, fűszerezett cukkinit, és a tejföl meg a tojássárga keverékével leöntjük.
Rászórjuk a maradék reszelt sajtot, tetejére morzsoljuk a vajat, és a sütőben megsütjük, de nem pirítjuk meg túlságosan, nehogy a sajt megkeseredjen. (Ha gazdagabban akarjuk adni, az első cukkinirétegre vékony laskára vágott főtt füstölt húst is szórhatunk.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »