Sajtos rakott cukkini recept

Hozzávalók:
- 1 kg cukkini
- 1 evőkanál olaj
- 10 dkg edami sajt
- 5 dkg füstölt ízű sajt
- 5 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- só
- őrölt bors
- (10 dkg főtt, füstölt hús)
Elkészítés:
A cukkinit alaposan megmossuk, megtörölgetjük, majd ferdén félujjnyi vastag szeletekre vágjuk. (Ha nagyon vastag, magos a cukkini, meghámozzuk és ki is magozzuk.) Felét egy kiolajozott tűzálló tálba terítjük, megsózzuk, megborsozzuk, és a kétféle reszelt sajt felével megszórjuk. Ezután ráterítjük a maradék, hasonlóképpen felszeletelt, fűszerezett cukkinit, és a tejföl meg a tojássárga keverékével leöntjük.
Rászórjuk a maradék reszelt sajtot, tetejére morzsoljuk a vajat, és a sütőben megsütjük, de nem pirítjuk meg túlságosan, nehogy a sajt megkeseredjen. (Ha gazdagabban akarjuk adni, az első cukkinirétegre vékony laskára vágott főtt füstölt húst is szórhatunk.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »