Rakott zöldbab recept

Hozzávalók:
- 1 kg zöldbab, előkészítve
- 2 fej vöröshagyma, apróra vágva
- 4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 0,5 kg darált sertéshús
- 1 bögre rizs
- 1 db paradicsom, meghámozva, apróra vágva
- 1 db paprika, kimagozva, apróra vágva
- só
- bors
- őrölt kömény
- őrölt fűszerpaprika
- olaj
- 15 dkg reszelt trappista sajt
- 5 dl tejföl
Elkészítés: Először a rizst készítsük el, amely az étel alapja lesz. A rizst pirítsuk csörgősre egy kevés olajon, majd öntsük fel dupla annyi vízzel, sózzuk, borsozzuk egy kicsit, adjunk hozzá egy egész fej vöröshagymát, és nagyon ritkán megkavargatva, alacsony tűz alatt pároljuk puhára.
A zöldbabot sós vízben főzzük félpuhára, és nagyon alaposan csöpögtessük le.
A másik fej vöröshagymát vágjuk apróra, pirítsuk meg egy kis olajon, majd adjuk hozzá a darált húst, amelyet pirítsunk fehérre. A pörköltalapot színezzük, és ízesítsük az őrölt fűszerpaprikával, majd a sóval, borssal és az őrölt köménnyel ízesítsünk. A paprikát és a paradicsomot is adjuk a pörköltalaphoz, és fedő alatt, víz hozzáadása nélkül pároljuk puhára. A fokhagymát a főzés utolsó szakaszában adjuk az ételhez.
Vegyünk elő egy jénait, vagy egy sütőtálat, és helyezzük az aljára a rizst, amelyre tegyük rá a pörköltöt, amelyre mehet rá a zöldbab. Az egészet öntsük nyakon a tejföllel, majd szórjuk meg a reszelt sajttal.
A rakott zöldbabot addig süssük 180 fokra előmelegített sütőben, amíg a sajt meg nem pirull a tetején.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »