Rakott zöldbab recept

Hozzávalók:
- 1 kg zöldbab, előkészítve
- 2 fej vöröshagyma, apróra vágva
- 4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 0,5 kg darált sertéshús
- 1 bögre rizs
- 1 db paradicsom, meghámozva, apróra vágva
- 1 db paprika, kimagozva, apróra vágva
- só
- bors
- őrölt kömény
- őrölt fűszerpaprika
- olaj
- 15 dkg reszelt trappista sajt
- 5 dl tejföl
Elkészítés: Először a rizst készítsük el, amely az étel alapja lesz. A rizst pirítsuk csörgősre egy kevés olajon, majd öntsük fel dupla annyi vízzel, sózzuk, borsozzuk egy kicsit, adjunk hozzá egy egész fej vöröshagymát, és nagyon ritkán megkavargatva, alacsony tűz alatt pároljuk puhára.
A zöldbabot sós vízben főzzük félpuhára, és nagyon alaposan csöpögtessük le.
A másik fej vöröshagymát vágjuk apróra, pirítsuk meg egy kis olajon, majd adjuk hozzá a darált húst, amelyet pirítsunk fehérre. A pörköltalapot színezzük, és ízesítsük az őrölt fűszerpaprikával, majd a sóval, borssal és az őrölt köménnyel ízesítsünk. A paprikát és a paradicsomot is adjuk a pörköltalaphoz, és fedő alatt, víz hozzáadása nélkül pároljuk puhára. A fokhagymát a főzés utolsó szakaszában adjuk az ételhez.
Vegyünk elő egy jénait, vagy egy sütőtálat, és helyezzük az aljára a rizst, amelyre tegyük rá a pörköltöt, amelyre mehet rá a zöldbab. Az egészet öntsük nyakon a tejföllel, majd szórjuk meg a reszelt sajttal.
A rakott zöldbabot addig süssük 180 fokra előmelegített sütőben, amíg a sajt meg nem pirull a tetején.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »