Hozzávalók:
Elkészítés: Először a rizst készítsük el, amely az étel alapja lesz. A rizst pirítsuk csörgősre egy kevés olajon, majd öntsük fel dupla annyi vízzel, sózzuk, borsozzuk egy kicsit, adjunk hozzá egy egész fej vöröshagymát, és nagyon ritkán megkavargatva, alacsony tűz alatt pároljuk puhára.
A zöldbabot sós vízben főzzük félpuhára, és nagyon alaposan csöpögtessük le.
A másik fej vöröshagymát vágjuk apróra, pirítsuk meg egy kis olajon, majd adjuk hozzá a darált húst, amelyet pirítsunk fehérre. A pörköltalapot színezzük, és ízesítsük az őrölt fűszerpaprikával, majd a sóval, borssal és az őrölt köménnyel ízesítsünk. A paprikát és a paradicsomot is adjuk a pörköltalaphoz, és fedő alatt, víz hozzáadása nélkül pároljuk puhára. A fokhagymát a főzés utolsó szakaszában adjuk az ételhez.
Vegyünk elő egy jénait, vagy egy sütőtálat, és helyezzük az aljára a rizst, amelyre tegyük rá a pörköltöt, amelyre mehet rá a zöldbab. Az egészet öntsük nyakon a tejföllel, majd szórjuk meg a reszelt sajttal.
A rakott zöldbabot addig süssük 180 fokra előmelegített sütőben, amíg a sajt meg nem pirull a tetején.