Rakott kel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 nagy fej kelkáposzta
- 500 g sertés darálthús
- 300 g (füstölt) sajt
- 800+400 g tejföl
- 200 g (jázmin) rizs
- 3 közepes fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 140 g sűrített paradicsom
- 1 csokor petrezselyemzöld
- vegeta, só, bors
- 1 ek majoránna
- 2 kk őrölt kömény
- 6 db babérlevél
- 2 ek zsír
- 2 ek olaj
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A káposztát megmossuk, leveleire szedjük, majd egy nagy edénybe tesszük. Sózzuk, borsozzuk, vegatát és babérlevelet adunk hozzá, majd kb 10 percig főzzük.
2 ek olajon megfuttatjuk a rizst, majd felöntjük 3 dl vegetás vízzel és addig pároljuk, amíg elfövi a vizet. Fedővel letakarjuk és félretesszük. Ekkor még kicsit kemény, de mire megsül tökéletes lesz.
A vörös és fokhagymát meghámozzuk és felaprítjuk. A zsírt felforrósítjuk, majd elkezdjük rajta dinsztelni a hagymákat. Rátesszük a húst és fehéredésig sütjük. Közben ízesítjük sóval, borssal, vegetával, köménnyel, majoránnával, apróra vágott petrezselyemmel. Hozzáadjuk a paradicsomot és felöntjük kb 0,5 dl vízzel, majd jól összekeverjük és készre főzzük. Ha szükséges, akkor főzés közben pótoljuk az elpárolgott vizet. Amint elkészült, akkor hozzákeverjük a rizst is.
A tepsit vagy jénait kizsírozzuk és zsemlemorzsával megszórjuk, majd belerétegezzük az ételt. Alulra kelkáposzta levél kerül, erre tejföl, majd húsos-rizses ragu, reszelt sajt, ismét kelkáposzta, reszelt sajt és tejföl jó vastagon. A tejfölt direkt nem ízesítem semmivel, mivel jól kiegészítik egymást a fűszeres és a natúr, savanykás ízek.
180 fokon sütjük kb 1 órán át.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »