Rakott hústorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 nagy pulykamell
- 2 cs bacon
- esetleg 20 dkg sonka, vékonyra szeletelve
- 40 dkg trappista sajt, szeletelve/reszelve
- kb. 2 d főzőtejszín
- só
- fűszerek ízlés szerint (pl. fűszersó)
- bors
- kevés vaj
- petrezselyem
Elkészítése:
Egy kerek jénait kivajazunk, hogy a hús ne ragadjon le sütés közben. A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk, enyhén sózzuk, majd kiklopfoljuk, hogy még puhább legyen. Ha szeretnénk, kicsit megpiríthatjuk a szeleteket egy serpenyőben, hogy több ízt adjunk hozzá, majd a jénai alját kibéleljük egy réteg hússal. Ízlés szerint fűszerezzük, én fűszersót használtam, de használhatunk más kedvenc fűszereket is.
A húsra rétegezzük a sonkát, a bacont és a sajtszeleteket. Ezután ismét jöhet egy réteg pulykamell, amit szintén fűszerezünk. Így folytatjuk a rétegezést, amíg a tál meg nem telik, minden réteg közé kerül hús, sonka, bacon és sajt.
A főzőtejszínt elkeverjük egy kis reszelt sajttal, majd ezzel a keverékkel leöntjük a rétegezett alapot. Óvatosan megemeljük a rétegeket, hogy a tejszín egyenletesen eloszoljon a tálban. A tetejére bőségesen reszelt sajtot szórunk, hogy szép aranybarnára süljön majd.
Sütés
A jénait egy tepsibe tesszük, mert a tejszín és a zsiradék sütés közben kifolyhat. 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul a tetején. Ha túl sok zsír sül ki, azt óvatosan leönthetjük.
Tálalás
Miután megsült, hagyjuk egy kicsit kihűlni, hogy könnyebben szeletelhető legyen. Amikor kihűlt, a jénaiból könnyedén kiboríthatjuk, és egyben marad a „torta”. Petrezselyemmel megszórva tálalhatjuk, és szépen szeletelhetjük. Ha a bacon-nel béleljük ki a formát, még szebb lesz a külseje, de a petrezselyemmel megszórva is nagyszerű látványt nyújt.
Ez az egyszerű, de laktató étel remek választás akár hétvégi családi ebédre is!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.26 csütörtök
Csütörtökre jöhet valami izgalmas, ami kicsit feldobja a hetet – és ezekkel
Tovább olvasom »