Rakott hústorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 nagy pulykamell
- 2 cs bacon
- esetleg 20 dkg sonka, vékonyra szeletelve
- 40 dkg trappista sajt, szeletelve/reszelve
- kb. 2 d főzőtejszín
- só
- fűszerek ízlés szerint (pl. fűszersó)
- bors
- kevés vaj
- petrezselyem
Elkészítése:
Egy kerek jénait kivajazunk, hogy a hús ne ragadjon le sütés közben. A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk, enyhén sózzuk, majd kiklopfoljuk, hogy még puhább legyen. Ha szeretnénk, kicsit megpiríthatjuk a szeleteket egy serpenyőben, hogy több ízt adjunk hozzá, majd a jénai alját kibéleljük egy réteg hússal. Ízlés szerint fűszerezzük, én fűszersót használtam, de használhatunk más kedvenc fűszereket is.
A húsra rétegezzük a sonkát, a bacont és a sajtszeleteket. Ezután ismét jöhet egy réteg pulykamell, amit szintén fűszerezünk. Így folytatjuk a rétegezést, amíg a tál meg nem telik, minden réteg közé kerül hús, sonka, bacon és sajt.
A főzőtejszínt elkeverjük egy kis reszelt sajttal, majd ezzel a keverékkel leöntjük a rétegezett alapot. Óvatosan megemeljük a rétegeket, hogy a tejszín egyenletesen eloszoljon a tálban. A tetejére bőségesen reszelt sajtot szórunk, hogy szép aranybarnára süljön majd.
Sütés
A jénait egy tepsibe tesszük, mert a tejszín és a zsiradék sütés közben kifolyhat. 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul a tetején. Ha túl sok zsír sül ki, azt óvatosan leönthetjük.
Tálalás
Miután megsült, hagyjuk egy kicsit kihűlni, hogy könnyebben szeletelhető legyen. Amikor kihűlt, a jénaiból könnyedén kiboríthatjuk, és egyben marad a „torta”. Petrezselyemmel megszórva tálalhatjuk, és szépen szeletelhetjük. Ha a bacon-nel béleljük ki a formát, még szebb lesz a külseje, de a petrezselyemmel megszórva is nagyszerű látványt nyújt.
Ez az egyszerű, de laktató étel remek választás akár hétvégi családi ebédre is!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »