Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott bimbóskel recept

Rakott bimbóskel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg bimbóskel
    • 25 dkg főtt rizs
    • 40 dkg darált hús
    • 450 g tejföl
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 mk pirospaprika

    A tetejére:

    • 10 dkg reszelt sajt

    A tál kenéséhez:

    • 1 ek vaj
    • zsemlemorzsa a szóráshoz

    Elkészítése:

    A rizst sós vízben kifőzzük.

    A bimbóskelt enyhén sós vízben roppanósra főzzük.

    A vöröshagymát apróra vágjuk.

    A hagymát étolajon megpirítjuk, pirospaprikával meghintjük, pici vízzel felengjük, majd rátesszük a húst, ízlés szerint adunk hozzá borsot és puhára pároljuk.

    A tejfölbe belekeverjük a tojásokat és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

    Egy hőálló tálat vagy tepsit kivajazunk, majd zsemlemorzsával megszórjuk. Rétegezzük a hozzávalókat: bimbóskel, erre rizs, húsos ragu, majd tejföllel meglocsoljuk. Addog folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak.

    Arra figyeljünk, hogy a tetejére rizs kerüljön, majd végül tejföllel vastagon lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk.

    Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá