Rakott bimbóskel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg bimbóskel
  • 25 dkg főtt rizs
  • 40 dkg darált hús
  • 450 g tejföl
  • 2 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 mk pirospaprika

A tetejére:

  • 10 dkg reszelt sajt

A tál kenéséhez:

  • 1 ek vaj
  • zsemlemorzsa a szóráshoz

Elkészítése:

A rizst sós vízben kifőzzük.

A bimbóskelt enyhén sós vízben roppanósra főzzük.

A vöröshagymát apróra vágjuk.

A hagymát étolajon megpirítjuk, pirospaprikával meghintjük, pici vízzel felengjük, majd rátesszük a húst, ízlés szerint adunk hozzá borsot és puhára pároljuk.

A tejfölbe belekeverjük a tojásokat és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Egy hőálló tálat vagy tepsit kivajazunk, majd zsemlemorzsával megszórjuk. Rétegezzük a hozzávalókat: bimbóskel, erre rizs, húsos ragu, majd tejföllel meglocsoljuk. Addog folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak.

Arra figyeljünk, hogy a tetejére rizs kerüljön, majd végül tejföllel vastagon lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk.

Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.