Fordított karaj recept
Hozzávalók:
- 10-12 szelet karaj
- zsemlemorzsa
- tojás
- zsír a sütéshez
- 2-3 fej vöröshagyma
- színes kaliforniai paprika ízlés szerint
- szalonna
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 leveskocka
- 500 ml víz
- 4 ek ketchup
- 4 ek mustár
- 1-2 ek olaj
- só
- bors
- őrölt pirospaprika
- 1 ek worchester szósz
- 1 ek szójaszósz
Elkészítése:
A húst kiklopfoltam, majd beleforgattam először a zsemlemorzsába, majd a felvert tojásba és felforrósított zsíron megsütöttem gyorsan mindkét oldalát.
Ezután egy tepsibe fektettem a kisütott hússzeleteket és bőven megszórtam a feldarabolt hagymával, színes paprikaval, fokhagymaval és szalonnával (én tettem a húsok alá is kicsit mindenből).
A felforralt vízben feloldottam a leveskockát, majd belekevertem a ketchupot, mustárt, olajat, pici sót, pirospaprikat és őrolt borsot, majd ízesítettem még worchester és szójaszósszal. Az egészet jól összekevertem és ráöntottem a húsokra. Lefedve sütöttem kb 1 órát 170 fokon.
Rizzsel, tarhonyával vagy krumplival is tálalható.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »