Fordított karaj recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 10-12 szelet karaj
- zsemlemorzsa
- tojás
- zsír a sütéshez
- 2-3 fej vöröshagyma
- színes kaliforniai paprika ízlés szerint
- szalonna
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 leveskocka
- 500 ml víz
- 4 ek ketchup
- 4 ek mustár
- 1-2 ek olaj
- só
- bors
- őrölt pirospaprika
- 1 ek worchester szósz
- 1 ek szójaszósz
Elkészítése:
A húst kiklopfoltam, majd beleforgattam először a zsemlemorzsába, majd a felvert tojásba és felforrósított zsíron megsütöttem gyorsan mindkét oldalát.
Ezután egy tepsibe fektettem a kisütott hússzeleteket és bőven megszórtam a feldarabolt hagymával, színes paprikaval, fokhagymaval és szalonnával (én tettem a húsok alá is kicsit mindenből).
A felforralt vízben feloldottam a leveskockát, majd belekevertem a ketchupot, mustárt, olajat, pici sót, pirospaprikat és őrolt borsot, majd ízesítettem még worchester és szójaszósszal. Az egészet jól összekevertem és ráöntottem a húsokra. Lefedve sütöttem kb 1 órát 170 fokon.
Rizzsel, tarhonyával vagy krumplival is tálalható.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.