Fordított karaj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 10-12 szelet karaj
  • zsemlemorzsa
  • tojás
  • zsír a sütéshez
  • 2-3 fej vöröshagyma
  • színes kaliforniai paprika ízlés szerint
  • szalonna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 leveskocka
  • 500 ml víz
  • 4 ek ketchup
  • 4 ek mustár
  • 1-2 ek olaj
  • bors
  • őrölt pirospaprika
  • 1 ek worchester szósz
  • 1 ek szójaszósz

Elkészítése:

A húst kiklopfoltam, majd beleforgattam először a zsemlemorzsába, majd a felvert tojásba és felforrósított zsíron megsütöttem gyorsan mindkét oldalát.

Ezután egy tepsibe fektettem a kisütott hússzeleteket és bőven megszórtam a feldarabolt hagymával, színes paprikaval, fokhagymaval és szalonnával (én tettem a húsok alá is kicsit mindenből).

A felforralt vízben feloldottam a leveskockát, majd belekevertem a ketchupot, mustárt, olajat, pici sót, pirospaprikat és őrolt borsot, majd ízesítettem még worchester és szójaszósszal. Az egészet jól összekevertem és ráöntottem a húsokra. Lefedve sütöttem kb 1 órát 170 fokon.

Rizzsel, tarhonyával vagy krumplival is tálalható.