Rakott brokkoli recept
Hozzávalók:
- 90 dkg friss vagy fagyasztott brokkoli
- 50 dkg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 evőkanál olaj
- 15 dkg rizs
- só
- őrölt bors
- 40 dkg tejföl
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A brokkoli rózsákat enyhén sós vízben félpuhára főzzük.
A hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk, majd kevés felforrósított olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a húst és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Fedővel lefedve puhára főzzük.
A rizst egy ek olajon megpirítjuk, majd 1,5-szeres mennyiségű forró vízzel felöntjük, sózzuk és lefedve kis lángon addig főzzük, amíg fel nem szívja a teljes mennyiségű folyadékot.
Egy kb 25*25 cm-es sütőedényt vékonyan kiolajozunk, majd az aljába terítjük a brokkoli felét, erre jön a hús, majd a rizs és végül a maradék brokkoli.
A tejfölt kikeverjük kevés sóval, majd ráöntjük az ételre, végül alaposan megszórjuk sajttal.
200 fokra melegített sütőben aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









