Rakott brokkoli recept

Hozzávalók:
- 90 dkg friss vagy fagyasztott brokkoli
- 50 dkg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 evőkanál olaj
- 15 dkg rizs
- só
- őrölt bors
- 40 dkg tejföl
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A brokkoli rózsákat enyhén sós vízben félpuhára főzzük.
A hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk, majd kevés felforrósított olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a húst és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Fedővel lefedve puhára főzzük.
A rizst egy ek olajon megpirítjuk, majd 1,5-szeres mennyiségű forró vízzel felöntjük, sózzuk és lefedve kis lángon addig főzzük, amíg fel nem szívja a teljes mennyiségű folyadékot.
Egy kb 25*25 cm-es sütőedényt vékonyan kiolajozunk, majd az aljába terítjük a brokkoli felét, erre jön a hús, majd a rizs és végül a maradék brokkoli.
A tejfölt kikeverjük kevés sóval, majd ráöntjük az ételre, végül alaposan megszórjuk sajttal.
200 fokra melegített sütőben aranybarnára sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »