Rakott bolognai spagetti recept
Hozzávalók:
- 1 kg darált hús
- 3 dl paradicsomszósz
- 2 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 kk bazsalikom
- 1 csipet oregáno
- 2 ek zsemlemorzsa
- 1 ek liszt
- 20 dkg reszelt sajt
- só
- őrölt bors
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát kés lapjával megnyomjuk, majd kevés olajon megpároljuk.
Hozzáadjuk a darált húst (lehet sertés, pulyka, de marha is) és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük paradicsomszósszal. Levesszük a tűzről.
A spagettit bő, sós, forró vízben, fogkeményre (al dente) főzzük, leszűrjük. Kicsit hűtünk rajta.
A ragut befűszerezzük a zöldfűszerekkel, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a lisztet, és a reszelt sajt 2/3-át.
Összekeverjük a spagettivel, majd tepsibe, vagy sütőtálba terítjük. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és összesütjük. Mivel minden előfőtt-sütött, pár perc alatt készre sül előmelegített sütőben.
Ha kicsit hagyjuk hűlni a szeletelés előtt, szép kockák vághatók belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

