Pulykagombócos chilis bab recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg darált pulykacomb
- 2 fej vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál füstös BBQ fűszerkeverék
- 1 kiskanál cayenne bors (opcionális)
- 1 kiskanál chilli krém
- 5 dl sűrített paradicsom paszta
- 3 dl barna sör
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 doboz fehér babkonzerv (nagy szemű)
- 1 doboz barna babkonzerv (kisebbek)
- 10 dkg fagyasztott kukorica
- 5 dkg jó minőségű étcsokoládé (82 % kakaóvaj tartalommal)
Gombóchoz:
- 50 dkg darált pulykahús
- 1 mokkáskanál cayenne bors
- 1 kiskanál füstös BBQ fűszerkeverék
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- a megdinsztelt hagyma fele
- 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
Tálaláshoz:
- ízlés szerint tejföl
- ízlés szerint reszelt cheddar sajt
- ízlés szerint chili paprika
- ízlés szerint friss, puha kenyér
Elkészítése:
A hagymát, fokhagymát dinszteljük meg 3 evőkanál olajon, majd a felét vegyük ki a serpenyőből (gombóchoz rakjuk majd).
A maradék hagymára rakjuk rá a darált pulykahúst, pirítsuk jól le, majd adjuk hozzá a fűszereket. Ezután adjuk hozzá a paradicsom pasztát és a sört.
Kis lángon kb 40-45 percig főzzük, amíg besűrűsödik a mártás.
Készítsük el a gombócokat: a darált húshoz keverjük hozzá a félretett, megdinsztelt hagymát, a fűszereket, zsemlemorzsát és a tojást. Gyúrjunk diónyi gombócokat belőle, majd kevés zsiradékon, minden oldalukat süssük pirosra.
A megpirult gombócokat tegyük félre egy tányérra.
Amikor a mártásunk besűrűsödött, adjuk hozzá a kukoricát és a leöblített babkonzerveket, majd rakjuk a tetejére a gombócokat. Adjuk hozzá a csokit és lefedve kb. 5-7 percig főzzük kis lángon.
Az elkészült ételt ízlés szerint tálaljuk tejföllel, sajttal, chili paprikával és friss kenyérrel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »