Pulykagombócos chilis bab recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg darált pulykacomb
- 2 fej vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál füstös BBQ fűszerkeverék
- 1 kiskanál cayenne bors (opcionális)
- 1 kiskanál chilli krém
- 5 dl sűrített paradicsom paszta
- 3 dl barna sör
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 doboz fehér babkonzerv (nagy szemű)
- 1 doboz barna babkonzerv (kisebbek)
- 10 dkg fagyasztott kukorica
- 5 dkg jó minőségű étcsokoládé (82 % kakaóvaj tartalommal)
Gombóchoz:
- 50 dkg darált pulykahús
- 1 mokkáskanál cayenne bors
- 1 kiskanál füstös BBQ fűszerkeverék
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- a megdinsztelt hagyma fele
- 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
Tálaláshoz:
- ízlés szerint tejföl
- ízlés szerint reszelt cheddar sajt
- ízlés szerint chili paprika
- ízlés szerint friss, puha kenyér
Elkészítése:
A hagymát, fokhagymát dinszteljük meg 3 evőkanál olajon, majd a felét vegyük ki a serpenyőből (gombóchoz rakjuk majd).
A maradék hagymára rakjuk rá a darált pulykahúst, pirítsuk jól le, majd adjuk hozzá a fűszereket. Ezután adjuk hozzá a paradicsom pasztát és a sört.
Kis lángon kb 40-45 percig főzzük, amíg besűrűsödik a mártás.
Készítsük el a gombócokat: a darált húshoz keverjük hozzá a félretett, megdinsztelt hagymát, a fűszereket, zsemlemorzsát és a tojást. Gyúrjunk diónyi gombócokat belőle, majd kevés zsiradékon, minden oldalukat süssük pirosra.
A megpirult gombócokat tegyük félre egy tányérra.
Amikor a mártásunk besűrűsödött, adjuk hozzá a kukoricát és a leöblített babkonzerveket, majd rakjuk a tetejére a gombócokat. Adjuk hozzá a csokit és lefedve kb. 5-7 percig főzzük kis lángon.
Az elkészült ételt ízlés szerint tálaljuk tejföllel, sajttal, chili paprikával és friss kenyérrel.