Hozzávalók:
Gombóchoz:
Tálaláshoz:
Elkészítése:
A hagymát, fokhagymát dinszteljük meg 3 evőkanál olajon, majd a felét vegyük ki a serpenyőből (gombóchoz rakjuk majd).
A maradék hagymára rakjuk rá a darált pulykahúst, pirítsuk jól le, majd adjuk hozzá a fűszereket. Ezután adjuk hozzá a paradicsom pasztát és a sört.
Kis lángon kb 40-45 percig főzzük, amíg besűrűsödik a mártás.
Készítsük el a gombócokat: a darált húshoz keverjük hozzá a félretett, megdinsztelt hagymát, a fűszereket, zsemlemorzsát és a tojást. Gyúrjunk diónyi gombócokat belőle, majd kevés zsiradékon, minden oldalukat süssük pirosra.
A megpirult gombócokat tegyük félre egy tányérra.
Amikor a mártásunk besűrűsödött, adjuk hozzá a kukoricát és a leöblített babkonzerveket, majd rakjuk a tetejére a gombócokat. Adjuk hozzá a csokit és lefedve kb. 5-7 percig főzzük kis lángon.
Az elkészült ételt ízlés szerint tálaljuk tejföllel, sajttal, chili paprikával és friss kenyérrel.