Pulykagombócos chilis bab

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált pulykacomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál füstös BBQ fűszerkeverék
  • 1 kiskanál cayenne bors (opcionális)
  • 1 kiskanál chilli krém
  • 5 dl sűrített paradicsom paszta
  • 3 dl barna sör
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 1 doboz fehér babkonzerv (nagy szemű)
  • 1 doboz barna babkonzerv (kisebbek)
  • 10 dkg fagyasztott kukorica
  • 5 dkg jó minőségű étcsokoládé (82 % kakaóvaj tartalommal)

Gombóchoz:

  • 50 dkg darált pulykahús
  • 1 mokkáskanál cayenne bors
  • 1 kiskanál füstös BBQ fűszerkeverék
  • 1 tojás
  • a megdinsztelt hagyma fele
  • 2-3 evőkanál zsemlemorzsa

Tálaláshoz:

  • ízlés szerint tejföl
  • ízlés szerint reszelt cheddar sajt
  • ízlés szerint chili paprika
  • ízlés szerint friss, puha kenyér

Elkészítése:

A hagymát, fokhagymát dinszteljük meg 3 evőkanál olajon, majd a felét vegyük ki a serpenyőből (gombóchoz rakjuk majd).

A maradék hagymára rakjuk rá a darált pulykahúst, pirítsuk jól le, majd adjuk hozzá a fűszereket. Ezután adjuk hozzá a paradicsom pasztát és a sört.

Kis lángon kb 40-45 percig főzzük, amíg besűrűsödik a mártás.

Készítsük el a gombócokat: a darált húshoz keverjük hozzá a félretett, megdinsztelt hagymát, a fűszereket, zsemlemorzsát és a tojást. Gyúrjunk diónyi gombócokat belőle, majd kevés zsiradékon, minden oldalukat süssük pirosra.

A megpirult gombócokat tegyük félre egy tányérra.

Amikor a mártásunk besűrűsödött, adjuk hozzá a kukoricát és a leöblített babkonzerveket, majd rakjuk a tetejére a gombócokat. Adjuk hozzá a csokit és lefedve kb. 5-7 percig főzzük kis lángon.

Az elkészült ételt ízlés szerint tálaljuk tejföllel, sajttal, chili paprikával és friss kenyérrel.