Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pirított ganca recept

Pirított ganca
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya
    • só, liszt
    • 2 -3 db vöröshagyma
    • juhtúró, de ha valaki nem szereti, lehet tehéntúró is.(az utóbbi olcsóbb is )
    • kis zsír vagy olaj
    • 10-15 füstölt szalonna vagy bacon apróra vágva
    • 2 kanál tejföl a tetejére

    Elkészítése:

    A burgonyát meghámozom, megmosom, és egyformára feldarabolom, majd felteszem sós vízben főni. Míg fő a burgonya, elkészítem a vöröshagymát. Karikára vágom, és kis olajon vagy zsíron megsütöm pirosra. Félre teszem, mert erre később lesz szükségem.

    Egy másik lábast veszek elő, majd beleszűröm a megfőtt burgonya levét.

    Krumpli törővel jól összetöröm a megfőtt burgonyát és visszahelyezem a tűzre.

    Majd lisztet szórok a tetejére, amennyit felvesz, és folyamatosan öntöm hozzá a krumpli levet és kevergetem. Ennek a masszának jó sűrűnek kell lennie. Amikor pöfög akkor jó. A ganca készen is van.

    A tepsit kizsírozom, majd zsíros kanállal beleszaggatom, közben adagolom hozzá a túrót és a bacont is. Sütőben jól lepirítom.

    Tejföllel tálalom. Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá