Pirított ganca recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- só, liszt
- 2 -3 db vöröshagyma
- juhtúró, de ha valaki nem szereti, lehet tehéntúró is.(az utóbbi olcsóbb is )
- kis zsír vagy olaj
- 10-15 füstölt szalonna vagy bacon apróra vágva
- 2 kanál tejföl a tetejére
Elkészítése:
A burgonyát meghámozom, megmosom, és egyformára feldarabolom, majd felteszem sós vízben főni. Míg fő a burgonya, elkészítem a vöröshagymát. Karikára vágom, és kis olajon vagy zsíron megsütöm pirosra. Félre teszem, mert erre később lesz szükségem.
Egy másik lábast veszek elő, majd beleszűröm a megfőtt burgonya levét.
Krumpli törővel jól összetöröm a megfőtt burgonyát és visszahelyezem a tűzre.
Majd lisztet szórok a tetejére, amennyit felvesz, és folyamatosan öntöm hozzá a krumpli levet és kevergetem. Ennek a masszának jó sűrűnek kell lennie. Amikor pöfög akkor jó. A ganca készen is van.
A tepsit kizsírozom, majd zsíros kanállal beleszaggatom, közben adagolom hozzá a túrót és a bacont is. Sütőben jól lepirítom.
Tejföllel tálalom. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »