Pirított ganca

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • só, liszt
  • 2 -3 db vöröshagyma
  • juhtúró, de ha valaki nem szereti, lehet tehéntúró is.(az utóbbi olcsóbb is )
  • kis zsír vagy olaj
  • 10-15 füstölt szalonna vagy bacon apróra vágva
  • 2 kanál tejföl a tetejére

Elkészítése:

A burgonyát meghámozom, megmosom, és egyformára feldarabolom, majd felteszem sós vízben főni. Míg fő a burgonya, elkészítem a vöröshagymát. Karikára vágom, és kis olajon vagy zsíron megsütöm pirosra. Félre teszem, mert erre később lesz szükségem.

Egy másik lábast veszek elő, majd beleszűröm a megfőtt burgonya levét.

Krumpli törővel jól összetöröm a megfőtt burgonyát és visszahelyezem a tűzre.

Majd lisztet szórok a tetejére, amennyit felvesz, és folyamatosan öntöm hozzá a krumpli levet és kevergetem. Ennek a masszának jó sűrűnek kell lennie. Amikor pöfög akkor jó. A ganca készen is van.

A tepsit kizsírozom, majd zsíros kanállal beleszaggatom, közben adagolom hozzá a túrót és a bacont is. Sütőben jól lepirítom.

Tejföllel tálalom. Jó étvágyat!