Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pincepörkölt gazdagon recept

Pincepörkölt gazdagon
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 4 kg köröm, farok
    • 4 kg csülök
    • 2 kg füstölt császár
    • 3 kg borjú comb
    • 4 kg sertés lapocka
    • 5 kg hagyma,
    • 3 fej fokhagyma
    • 1 kg paprika
    • 1 csípős hegyes zöldpaprika
    • 0,5 kg paradicsom
    • 0,5 kg sertészsír
    • 20 dkg őrölt pirospaprika
    • 3 dl darált, sós kápia paprika
    • 3 dkg őrölt fekete bors
    • 2 dkg őrölt kömény
    • 1 ek szárított, morzsolt kakukkfű
    • 0,5 ek szárított csombor (borsikafű)
    • 1 marék só
    • 10 kg krumpli

    Elkészítése:

    Minden hozzávalót előkészítettem, feldaraboltam, és az üstbe a következő sorrendben kerültek az alapanyagok:

    Legalulra a csontok, arra a körmök. Meglocsoltam olvasztott zsírral, és összekavartam. Kicsit hagytam pörkölődni. Erre került a felszeletelt hagyma negyede, és annyi vízzel öntöttem meg, hogy éppen ellepje. Megsóztam kicsit, majd a füstölt hús, utána a csülök következett.

    A darált, sózott paprikát is rátettem, majd az egészet beborítottam a maradék hagymával, a feldarabolt paprikával, és paradicsommal. Ismét sóztam rajta, a csombort és a kakukkfüvet rászórtam, kevés vizet is öntöttem még hozzá, majd 1 óráig főztem fedő alatt.

    A borjú és a sertéshús csak 1 óra főzés után került hozzá. Újabb két óráig főztem, csak enyhe kavarással. Ekkor került az üstbe a szétnyomott fokhagyma.

    A csontok alul garantálták a biztonságot a leragadás ellen! A csípős paprikát csak középen bevágtam, így került az üstbe. A húsa szétfőtt, a kocsányát a magokkal együtt kiemeltem az üstből. Az aromáját, enyhe csípősségét addigra átadta a pörköltnek.
    Így minden szinte egyszerre főtt meg. A főzőléből keveset kivettem, elkevertem az őrölt paprikával, és a por alapú fűszerekkel, majd visszaöntöttem az üstbe. Megvártam, míg felforr, és a kockákra vágott krumpli is az üstbe került.

    A krumpli megpuhulásáig együtt főtt.

    Tipp:

    A fenti mennyiség 60 főre elegendő, amennyiben kevesebb főre készül, könnyedén leoszthatók a hozzávalók.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek