Hozzávalók:
Elkészítése:
Minden hozzávalót előkészítettem, feldaraboltam, és az üstbe a következő sorrendben kerültek az alapanyagok:
Legalulra a csontok, arra a körmök. Meglocsoltam olvasztott zsírral, és összekavartam. Kicsit hagytam pörkölődni. Erre került a felszeletelt hagyma negyede, és annyi vízzel öntöttem meg, hogy éppen ellepje. Megsóztam kicsit, majd a füstölt hús, utána a csülök következett.
A darált, sózott paprikát is rátettem, majd az egészet beborítottam a maradék hagymával, a feldarabolt paprikával, és paradicsommal. Ismét sóztam rajta, a csombort és a kakukkfüvet rászórtam, kevés vizet is öntöttem még hozzá, majd 1 óráig főztem fedő alatt.
A borjú és a sertéshús csak 1 óra főzés után került hozzá. Újabb két óráig főztem, csak enyhe kavarással. Ekkor került az üstbe a szétnyomott fokhagyma.
A csontok alul garantálták a biztonságot a leragadás ellen! A csípős paprikát csak középen bevágtam, így került az üstbe. A húsa szétfőtt, a kocsányát a magokkal együtt kiemeltem az üstből. Az aromáját, enyhe csípősségét addigra átadta a pörköltnek.
Így minden szinte egyszerre főtt meg. A főzőléből keveset kivettem, elkevertem az őrölt paprikával, és a por alapú fűszerekkel, majd visszaöntöttem az üstbe. Megvártam, míg felforr, és a kockákra vágott krumpli is az üstbe került.
A krumpli megpuhulásáig együtt főtt.
A fenti mennyiség 60 főre elegendő, amennyiben kevesebb főre készül, könnyedén leoszthatók a hozzávalók.