Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pincepörkölt recept

Pincepörkölt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg nyers sertés csülök
    • 0,5 kg sertés színhús
    • 2 sertés láb
    • 2 fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 2 ek sertés zsír

    Köret:

    • 1 kg burgonya
    • egész köménymag

    Díszítés:

    • 4 csöves erős paprika

    Elkészítése:

    A csülköt megmossuk és csontvágó fűrésszel eldaraboljuk, a húsos részeket késsel.

    A körmöket megtisztítjuk majd megperzseljük ezt követően forró vízben kefével jól lekeféljük, ezután fűrésszel eldaraboljuk.

    A húst késsel kb 3 cm-esre kockázzuk.

    A hagymákat megtisztítjuk és apróra vágjuk.

    A zsírban megdinszteljük a hagymákat, majd hozzáadjuk a körmöt, színhúst és a csülköt. Annyi vízzel felönjük, ami bőven ellep és közepes lángon főzzük.

    Félfövéskor kezdjük el hámozni a burgonyát és vágjuk hosszában negyedekre.

    A burgonya vizébe tegyük bele a sót és köménymagot, majd a burgonyát és főzzük puhára.

    Tipp: Tálaláskor négy egyenlő részre osszuk el ízlésesen a tányérokon az ételt és csöves erős paprikával díszítsük.

    Jó vörösbort illik hozzá felhozni a pincéből!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá