Pincepörkölt recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg nyers sertés csülök
- 0,5 kg sertés színhús
- 2 sertés láb
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek sertés zsír
Köret:
- 1 kg burgonya
- só
- egész köménymag
Díszítés:
- 4 csöves erős paprika
Elkészítése:
A csülköt megmossuk és csontvágó fűrésszel eldaraboljuk, a húsos részeket késsel.
A körmöket megtisztítjuk majd megperzseljük ezt követően forró vízben kefével jól lekeféljük, ezután fűrésszel eldaraboljuk.
A húst késsel kb 3 cm-esre kockázzuk.
A hagymákat megtisztítjuk és apróra vágjuk.
A zsírban megdinszteljük a hagymákat, majd hozzáadjuk a körmöt, színhúst és a csülköt. Annyi vízzel felönjük, ami bőven ellep és közepes lángon főzzük.
Félfövéskor kezdjük el hámozni a burgonyát és vágjuk hosszában negyedekre.
A burgonya vizébe tegyük bele a sót és köménymagot, majd a burgonyát és főzzük puhára.
Tipp: Tálaláskor négy egyenlő részre osszuk el ízlésesen a tányérokon az ételt és csöves erős paprikával díszítsük.
Jó vörösbort illik hozzá felhozni a pincéből!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »