Pincepörkölt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1,5 kg nyers sertés csülök
  • 0,5 kg sertés színhús
  • 2 sertés láb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek sertés zsír

Köret:

  • 1 kg burgonya
  • egész köménymag

Díszítés:

  • 4 csöves erős paprika

Elkészítése:

A csülköt megmossuk és csontvágó fűrésszel eldaraboljuk, a húsos részeket késsel.

A körmöket megtisztítjuk majd megperzseljük ezt követően forró vízben kefével jól lekeféljük, ezután fűrésszel eldaraboljuk.

A húst késsel kb 3 cm-esre kockázzuk.

A hagymákat megtisztítjuk és apróra vágjuk.

A zsírban megdinszteljük a hagymákat, majd hozzáadjuk a körmöt, színhúst és a csülköt. Annyi vízzel felönjük, ami bőven ellep és közepes lángon főzzük.

Félfövéskor kezdjük el hámozni a burgonyát és vágjuk hosszában negyedekre.

A burgonya vizébe tegyük bele a sót és köménymagot, majd a burgonyát és főzzük puhára.

Tipp: Tálaláskor négy egyenlő részre osszuk el ízlésesen a tányérokon az ételt és csöves erős paprikával díszítsük.

Jó vörösbort illik hozzá felhozni a pincéből!