Pikáns csirke recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 szál sárgarépa
- 1 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- só
- 40 dkg csirkemell
- 6 evőkanál víz
- 2 csipet őrölt feketebors
- 4 evőkanál étkezési keményítő
- 3 gerezd fokhagyma
- 7 evőkanál szójaszósz
Elkészítése:
A hámozott sárgarépából a zöldséghámozót használva vékony szeleteket vágunk. A hámozott vöröshagymát vékony félkarikákra szeleteljük.
A csirkemell falatnyi darabokra vágjuk majd tálba rakjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverünk 1 evőkanálnyi étkezési keményítőt és annyi vizet, hogy jó sűrű masszát kapjunk. A húst 5-10 percig hagyjuk a pácban.
A fokhagymát hajszálvékony szeletekre szeljük.
Forrósítjuk az olajat, beletesszük a pácolt csirkét és keverve átpirítjuk. Hozzáadjuk a sárgarépát, vöröshagymát és a fokhagymát is és pár percig még pirítjuk. Felöntjük az ételt szójaszósszal, majd felforraljuk.
A 3 evőkanál keményítőt elkeverjük a vízzel és a csirkéhez adjuk, majd az egészet összeforraljuk.
Kifőtt tésztával tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.