Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pikáns csirke recept

Pikáns csirke
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 szál sárgarépa
    • 1 evőkanál olaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • 40 dkg csirkemell
    • 6 evőkanál víz
    • 2 csipet őrölt feketebors
    • 4 evőkanál étkezési keményítő
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 7 evőkanál szójaszósz

    Elkészítése:

    A hámozott sárgarépából a zöldséghámozót használva vékony szeleteket vágunk. A hámozott vöröshagymát vékony félkarikákra szeleteljük.

    A csirkemell falatnyi darabokra vágjuk majd tálba rakjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverünk 1 evőkanálnyi étkezési keményítőt és annyi vizet, hogy jó sűrű masszát kapjunk. A húst 5-10 percig hagyjuk a pácban.

    A fokhagymát hajszálvékony szeletekre szeljük.

    Forrósítjuk az olajat, beletesszük a pácolt csirkét és keverve átpirítjuk. Hozzáadjuk a sárgarépát, vöröshagymát és a fokhagymát is és pár percig még pirítjuk. Felöntjük az ételt szójaszósszal, majd felforraljuk.

    A 3 evőkanál keményítőt elkeverjük a vízzel és a csirkéhez adjuk, majd az egészet összeforraljuk.

    Kifőtt tésztával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá