Pikáns csirke

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Pikáns csirke

Hozzávalók:

  • 1 szál sárgarépa
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 40 dkg csirkemell
  • 6 evőkanál víz
  • 2 csipet őrölt feketebors
  • 4 evőkanál étkezési keményítő
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 7 evőkanál szójaszósz

Elkészítése:

A hámozott sárgarépából a zöldséghámozót használva vékony szeleteket vágunk. A hámozott vöröshagymát vékony félkarikákra szeleteljük.

A csirkemell falatnyi darabokra vágjuk majd tálba rakjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverünk 1 evőkanálnyi étkezési keményítőt és annyi vizet, hogy jó sűrű masszát kapjunk. A húst 5-10 percig hagyjuk a pácban.

A fokhagymát hajszálvékony szeletekre szeljük.

Forrósítjuk az olajat, beletesszük a pácolt csirkét és keverve átpirítjuk. Hozzáadjuk a sárgarépát, vöröshagymát és a fokhagymát is és pár percig még pirítjuk. Felöntjük az ételt szójaszósszal, majd felforraljuk.

A 3 evőkanál keményítőt elkeverjük a vízzel és a csirkéhez adjuk, majd az egészet összeforraljuk.

Kifőtt tésztával tálaljuk.