Pásztorpite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Raguhoz:
- 50 dkg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 ek paradicsompüré (aranyfácán)
- 10 dkg zöldborsó
- 1 dl vörösbor
- 2 ek finomliszt
- 3-4 dl víz
- 2 babérlevél
- só, bors, rozmaring, kakukkfű
Krumplipüré:
- 1 kg krumpli
- 2 dl tej
- 5 dkg vaj
- 3-4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- só, bors, szerecsendió
- ízlés szerint reszelt sajt
Sütéshez:
- ízlés szerint zsemlemorzsa
- 5-7 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A hagymát és a répát felkockázzuk. Egy serpenyőben felforrósított zsiradékon megdinszteljük a hagymákat. Hozzáadjuk a fűszereket, a sárgarépát és a paradicsompürét, majd rövid ideig pirítjuk.
Hozzáadjuk a darált húst, amit szintén fehéredésig pirítunk. Megszórjuk liszttel és felöntjük a borral és kevés vízzel. Ízesítjük még ízlés szerint.
Mikor majdnem kész, hozzáöntjük a borsót is. Én tettem bele egy kis szójaszószt is.
A krumplipürét a hagyományos módon megfőzzük. Hozzáadjuk a fűszereket ízlés szerint, a vajat, tejet és a tojások sárgáját, majd krumplinyomóval simára dolgozzuk.
Belekeverjük a reszelt sajtot is, újra eldolgozzuk.
Egy pitetál aljára öntjük a húsos ragut, amit befedünk a burgonyapürével, végül a tetejét először megszórjuk zsemlemorzsával és reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Miután kissé kihűlt cikkekben kiemelhető lesz a tepsiből.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »