Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paradicsomos húsgombóc recept

Paradicsomos húsgombóc
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg sertéslapocka (darált)
    • 150 g rizs
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 db paradicsom
    • 4 ek cukor
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • bors ízlés szerint
    • 2 db babérlevél
    • só ízlés szerint
    • majoranna ízlés szerint
    • oregánó ízlés szerint
    • bazsalikom ízlés szerint
    • 4 db zellerlevél
    • 2 ek sertészsír
    • 4 evőkanál finomliszt
    • 1 teáskanál fűszerpaprika
    • ételízesítő ízlés szerint (házi)

    Elkészítése:

    A húst, a mosott rizst, a tojást, borsot, sót, oregánót, bazsalikomot, majorannát, fűszerpaprikát, hagymákat (reszelve) összekeverjük.

    Egy laposabb edénybe vizet engedünk. A masszából gombócokat formálunk és a vízbe engedjük. A babérlevelet mellé dobjuk. Feltesszük a tűzhelyre és fél óráig főzzük.

    Közben héjától a paradicsomokat meghámozzuk és a reszelőn lereszeljük, majd hozzáöntjük a golyókhoz. A levét cukorral, sóval, apróra vágott zeller zölddel, borssal, házi ételízesítővel ízlés szerint ízesítjük.

    10 perc lassú főzés után rántással besűrítjük. Ha hígnak gondoljuk, csinálunk még rá rántást.

    Rántás: a felolvasztott zsírhoz hozzáadjuk a lisztet, kevergetjük, majd pirítjuk kicsit. Teáskanálnyi fűszerpaprikát adunk hozzá, majd rögtön kevés vízzel felengedjük, majd az egészet a húsgombóchoz adjuk.

    Összefőzzük és tálalhatjuk.

    Jó étvágyat!

    Tipp:

    A házi ételízesítőm itt található; https://receptneked.hu/befozes/etelizesito-hazilag-2/

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá