Paradicsomos húsgombóc

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Paradicsomos húsgombóc

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéslapocka (darált)
  • 150 g rizs
  • 1 tojás
  • 4 db paradicsom
  • 4 ek cukor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • bors ízlés szerint
  • 2 db babérlevél
  • só ízlés szerint
  • majoranna ízlés szerint
  • oregánó ízlés szerint
  • bazsalikom ízlés szerint
  • 4 db zellerlevél
  • 2 ek sertészsír
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • ételízesítő ízlés szerint (házi)

Elkészítése:

A húst, a mosott rizst, a tojást, borsot, sót, oregánót, bazsalikomot, majorannát, fűszerpaprikát, hagymákat (reszelve) összekeverjük.

Egy laposabb edénybe vizet engedünk. A masszából gombócokat formálunk és a vízbe engedjük. A babérlevelet mellé dobjuk. Feltesszük a tűzhelyre és fél óráig főzzük.

Közben héjától a paradicsomokat meghámozzuk és a reszelőn lereszeljük, majd hozzáöntjük a golyókhoz. A levét cukorral, sóval, apróra vágott zeller zölddel, borssal, házi ételízesítővel ízlés szerint ízesítjük.

10 perc lassú főzés után rántással besűrítjük. Ha hígnak gondoljuk, csinálunk még rá rántást.

Rántás: a felolvasztott zsírhoz hozzáadjuk a lisztet, kevergetjük, majd pirítjuk kicsit. Teáskanálnyi fűszerpaprikát adunk hozzá, majd rögtön kevés vízzel felengedjük, majd az egészet a húsgombóchoz adjuk.

Összefőzzük és tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

Tipp:

A házi ételízesítőm itt található; https://receptneked.hu/befozes/etelizesito-hazilag-2/