Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst, a mosott rizst, a tojást, borsot, sót, oregánót, bazsalikomot, majorannát, fűszerpaprikát, hagymákat (reszelve) összekeverjük.
Egy laposabb edénybe vizet engedünk. A masszából gombócokat formálunk és a vízbe engedjük. A babérlevelet mellé dobjuk. Feltesszük a tűzhelyre és fél óráig főzzük.
Közben héjától a paradicsomokat meghámozzuk és a reszelőn lereszeljük, majd hozzáöntjük a golyókhoz. A levét cukorral, sóval, apróra vágott zeller zölddel, borssal, házi ételízesítővel ízlés szerint ízesítjük.
10 perc lassú főzés után rántással besűrítjük. Ha hígnak gondoljuk, csinálunk még rá rántást.
Rántás: a felolvasztott zsírhoz hozzáadjuk a lisztet, kevergetjük, majd pirítjuk kicsit. Teáskanálnyi fűszerpaprikát adunk hozzá, majd rögtön kevés vízzel felengedjük, majd az egészet a húsgombóchoz adjuk.
Összefőzzük és tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
A házi ételízesítőm itt található; https://receptneked.hu/befozes/etelizesito-hazilag-2/