Paradicsomos húsgombóc recept
                            Hozzávalók:
- 500 g pulyka darált hús
 - 1 kis fej vöröshagyma
 - 1 
 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 100 g rizs
 - só
 - feketebors (őrölt)
 - fűszerpaprika
 - 1 leveskocka
 - 3 evőkanál étolaj
 - 3 evőkanál búzaliszt
 - 160 g sűrített paradicsom
 - kristálycukor
 
Elkészítése:
A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást az apróra vágott hagymát, rizst, ízesítjük sóval, borsssal, pirospaprikával, majd jól összekeverjük és gombócokat formázunk belőle.
Vizet forralunk egy nagy edényben, amibe beletesszük a leveskockát, majd takaréklángon kb 1 órán át főzzük a gombócokat benne.
Egy lábasban/serpenyőben pici olajon a lisztet zsemleszínűre pirítjuk (rántást készítünk). Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és folyamatos keverés mellett összekeverjük a gombóccal.
Ízlés szerint adhatunk hozzá még sót és cukrot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »










