Paradicsomos burgonya húsgombóccal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 3 kis doboz paradicsompüré (3*70 g)
- olaj
- 3 evőkanál finomliszt
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- 1 szál zellerlevél
- 2 evőkanál cukor
- 8 dkg rizs
- 50 dkg darálthús
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, majoránna, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A gombócokat elkészítjük. A darált húst, tojást, az előfőzött rizst, sót, borsot, majoránnát ízlés szerint összekeverjük. Gombócokat formázunk a masszából és félretesszük.
Egy edényben kb 2 liter vegetás vizet forralunk, beledobjuk a zeller levelet és ebben főzzük meg a gombócokat.
Közben a hámozott és kockázott burgonyát is megfőzzük. A gombócokat kiszedjük az edényből.
Az olajon a liszttel világos rántás készítünk, hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a paradicsompürét, majd ezt a rántást a gombóc levéhez adjuk és összeforraljuk.
Végül visszarakjuk a gombócokat, a megfőtt burgonyát és óvatosan összekeverjük. Kevés cukrot adunk hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »