Paradicsomos burgonya húsgombóccal recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 3 kis doboz paradicsompüré (3*70 g)
- olaj
- 3 evőkanál finomliszt
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- 1 szál zellerlevél
- 2 evőkanál cukor
- 8 dkg rizs
- 50 dkg darálthús
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, majoránna, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A gombócokat elkészítjük. A darált húst, tojást, az előfőzött rizst, sót, borsot, majoránnát ízlés szerint összekeverjük. Gombócokat formázunk a masszából és félretesszük.
Egy edényben kb 2 liter vegetás vizet forralunk, beledobjuk a zeller levelet és ebben főzzük meg a gombócokat.
Közben a hámozott és kockázott burgonyát is megfőzzük. A gombócokat kiszedjük az edényből.
Az olajon a liszttel világos rántás készítünk, hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a paradicsompürét, majd ezt a rántást a gombóc levéhez adjuk és összeforraljuk.
Végül visszarakjuk a gombócokat, a megfőtt burgonyát és óvatosan összekeverjük. Kevés cukrot adunk hozzá.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.