Paradicsomos burgonya húsgombóccal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 3 kis doboz paradicsompüré (3*70 g)
- olaj
- 3 evőkanál finomliszt
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- 1 szál zellerlevél
- 2 evőkanál cukor
- 8 dkg rizs
- 50 dkg darálthús
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, majoránna, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A gombócokat elkészítjük. A darált húst, tojást, az előfőzött rizst, sót, borsot, majoránnát ízlés szerint összekeverjük. Gombócokat formázunk a masszából és félretesszük.
Egy edényben kb 2 liter vegetás vizet forralunk, beledobjuk a zeller levelet és ebben főzzük meg a gombócokat.
Közben a hámozott és kockázott burgonyát is megfőzzük. A gombócokat kiszedjük az edényből.
Az olajon a liszttel világos rántás készítünk, hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a paradicsompürét, majd ezt a rántást a gombóc levéhez adjuk és összeforraljuk.
Végül visszarakjuk a gombócokat, a megfőtt burgonyát és óvatosan összekeverjük. Kevés cukrot adunk hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »