Omlós, sajtos-tejfölös csirkemell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- 1 nagy poharas tejföl
- 1,5 dl tej vagy amennyit a tejfölös massza felvesz, hogy kellően önthető legyen
- 20 dkg sajt
- 2 tk majonéz
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 tubus ömlesztett sajt
- só, bors, oregánó
- vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítése:
A csirkemmellet tetszőleges szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a kivajazott tepsibe tesszük (fontos, hogy ne sajnáljuk a vajat, hiszen ez is nagyon finom ízt ad a húsnak).
120 fokon 15-20 percig sütjük vagy amíg kifehéredik a hús.
Ez idő alatt felvágjuk a hagymát és lereszeljük a sajtot. A tejfölt a tejjel és a sajtkrémmel elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Én pluszban tettem egy kis oregánót is bele, ami nagyon finom ízt adott az ételnek, majd a reszelt sajtból is keverünk a masszába egy keveset.
Ha a hús kifehéredett, akkor mehet rá a hagyma, majd a masszát is ráöntjük és megszórjuk a reszelt sajttal.
1 órán át sütjük lefóliázva 220 fokon. Ha ez kész, akkor levesszük a fóliát és még annyi ideig sütjük, hogy a sajt megpiruljon.
Rizzsel vagy sültkrumplival tálaljuk.
Jó étvágyat! ;)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »









