Omlós, sajtos-tejfölös csirkemell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- 1 nagy poharas tejföl
- 1,5 dl tej vagy amennyit a tejfölös massza felvesz, hogy kellően önthető legyen
- 20 dkg sajt
- 2 tk majonéz
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 tubus ömlesztett sajt
- só, bors, oregánó
- vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítése:
A csirkemmellet tetszőleges szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a kivajazott tepsibe tesszük (fontos, hogy ne sajnáljuk a vajat, hiszen ez is nagyon finom ízt ad a húsnak).
120 fokon 15-20 percig sütjük vagy amíg kifehéredik a hús.
Ez idő alatt felvágjuk a hagymát és lereszeljük a sajtot. A tejfölt a tejjel és a sajtkrémmel elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Én pluszban tettem egy kis oregánót is bele, ami nagyon finom ízt adott az ételnek, majd a reszelt sajtból is keverünk a masszába egy keveset.
Ha a hús kifehéredett, akkor mehet rá a hagyma, majd a masszát is ráöntjük és megszórjuk a reszelt sajttal.
1 órán át sütjük lefóliázva 220 fokon. Ha ez kész, akkor levesszük a fóliát és még annyi ideig sütjük, hogy a sajt megpiruljon.
Rizzsel vagy sültkrumplival tálaljuk.
Jó étvágyat! ;)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »