Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hargitai sertésragu recept

Hargitai sertésragu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g sertéshús (kockázva)
    • 250 g csirkemáj
    • 3 evőkanál olaj
    • 3 gerezd fokhagyma lereszelve vagy préselve
    • 5 felkockázott paradicsom vagy 1 konzerv paradicsom (nem püré)
    • 3 kávéskanál pirospaprika (kis csípős is mehet bele)
    • 1 kávéskanál őrölt kömény
    • 1/2 csomag petrezselyemzöld apróra vágva
    • 1/2 paprika kockázva (kihagyható)
    • 1 kávéskanál vegeta vagy 1 tyúkhúsleves kocka
    • 1/2 kávéskanál koriander
    • 1/2 bögre borsó
    • 1 evőkanál liszt

    Elkészítése:

    Az olajat megmelegítjük, majd rátesszük a húst és jól lepirítjuk.

    Mikor szép barna, hozzáadjuk a zúzott vagy présel fokhagya 1/4-ét. Párszor átkeverjük, majd hozzáadjuk a paradicsomot, pirospaprikát, köményt, koriandert, petrezselymet, vegetát vagy a húsleves kockát összemorzsolva és jól elkeverjük.

    Kis lángon felforraljuk, majd ekkor hozzáadjuk a borsót, májat, friss paprikát és a maradék fokhagymát. Annyi vízzel felöntjük, ami teljesen ellepi.

    15-20 percig, alacsony lángon forralva főzzük, majd ekkor újra felöntjük vízzel, ismét főzzük 20 percig, majd újra felöntjük vízzel, ekkor lefedjük és kb 1 órán át főzzük. Közben megkeverjük és pótoljuk a vizet.

    Ha minden megfőtt, akkor besürítjük. A lisztet kb fél fel vízzel elkeverjük, majd folyamatos keverés mellett a raguhoz öntjük, kb még 2 percig keverjük, majd elzárjuk alatta a lángot.

    A kész ragut tarhonyával vagy rizzsel tálaljuk.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá