Hargitai sertésragu recept
Ők is elkészítették
                            Hozzávalók:
- 500 g sertéshús (kockázva)
 - 250 g csirkemáj
 - 3 evőkanál olaj
 - 3 gerezd fokhagyma lereszelve vagy préselve
 - 5 felkockázott paradicsom vagy 1 konzerv paradicsom (nem püré)
 - 3 kávéskanál pirospaprika (kis csípős is mehet bele)
 - 1 kávéskanál őrölt kömény
 - 1/2 csomag petrezselyemzöld apróra vágva
 - 1/2 paprika kockázva (kihagyható)
 - 1 kávéskanál vegeta vagy 1 tyúkhúsleves kocka
 - 1/2 kávéskanál koriander
 - 1/2 bögre borsó
 - 1 evőkanál liszt
 
Elkészítése:
Az olajat megmelegítjük, majd rátesszük a húst és jól lepirítjuk.
Mikor szép barna, hozzáadjuk a zúzott vagy présel fokhagya 1/4-ét. Párszor átkeverjük, majd hozzáadjuk a paradicsomot, pirospaprikát, köményt, koriandert, petrezselymet, vegetát vagy a húsleves kockát összemorzsolva és jól elkeverjük.
Kis lángon felforraljuk, majd ekkor hozzáadjuk a borsót, májat, friss paprikát és a maradék fokhagymát. Annyi vízzel felöntjük, ami teljesen ellepi.
15-20 percig, alacsony lángon forralva főzzük, majd ekkor újra felöntjük vízzel, ismét főzzük 20 percig, majd újra felöntjük vízzel, ekkor lefedjük és kb 1 órán át főzzük. Közben megkeverjük és pótoljuk a vizet.
Ha minden megfőtt, akkor besürítjük. A lisztet kb fél fel vízzel elkeverjük, majd folyamatos keverés mellett a raguhoz öntjük, kb még 2 percig keverjük, majd elzárjuk alatta a lángot.
A kész ragut tarhonyával vagy rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
											
											
											
											








