Leveles tésztában sült, zöldséggel töltött fasírt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Húshoz:
- 0,5 kg pulyka darált hús
- 1 nagy fej vöröshagyma aprítva
- 5 gerezd fokhagyma aprítva vagy zúzva
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csokor medvehagyma aprítva
- 1 csokor zöldségzöldje aprítva
- só, bors
- kevés zsemlemorzsa
- 1 csomag leveles tészta
Töltéshez:
- 1 szál sárgarépa
- 2 savanyított uborka vagy nyers uborka
Tetejére:
- 10 dkg reszelt sajt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A darált húst összekeverjük a hagymákkal, tojásokkal, medvehagymával és zöldség zöldjével, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy ne legyen túl lágy a húsos massza.
A leveles tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, ha készet veszünk akkor csak kitekerjük.
A közepére vékonyan, egy csíkban letesszük a fasírthús felét, majd a sárgarépából és az uborkából kis csíkokat rakunk a közepére, a húsos massza másik felét pedig rátesszük a zöldségre.
A hús két szélén üresen maradt leveles tésztát merőlegesen bevagdossuk, majd átlósan a húsra hajtjuk (mint a kígyórétesnél), a tetejét megkenjük felvert tojással.
Sütőpapíros tepsibe helyezzük, a tetejét letakarjuk fóliával, egy órát így sütjük 180 fokon, majd levesszük a fóliát ráreszeljük a sajtot és 20 perc alatt pirosra sütjük.
Tipp:
Hidegen szeleteljük. Hidegtálakra kitűnő és még finom is. Köretként burgonyapürét és savanyúságot kínálunk hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »