Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krumplispirál recept

Krumplispirál
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg krumpli (tisztítva mért súly)
    • 1 kk só
    • 1 csipet őrölt szerecsendió
    • 2 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 jó púpos ek liszt
    • Kb. 0,5 dl tej
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A megtisztított, apróra vágott krumplit sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és jól áttörjük.

    Egy serpenyőben olajat forrósítunk.

    A krumplit ízesítjük sóval, őrölt szerecsendióval, hozzáadunk egy evőkanál lisztet, a két nagy tojást és annyi tejet, hogy jó krémes legyen.

    Egy zacskóba kanalazzuk a masszát, aminek a végét kivágjuk.

    A jó forró olajba spirálszerűen nyomunk egy-egy adagot és szép pirosra sütjük mindkét oldalukat.

    Konyhai papírtörőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

    Tipp:

    Ez egy nagyon egyszerű, de mégis kicsit különlegesebb étel, amit a gyerekek kedvéért készítettem. Ketchupos mártogatóssal, vagy egyszerű vegyes salátával is finom fogás. Arra érdemes figyelni, hogy az olaj jó forró legyen, mert különben könnyen megszívhatják magukat a spirálok sütés közben.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá