Krumplispirál

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli (tisztítva mért súly)
  • 1 kk só
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 2 nagyobb tojás
  • 1 jó púpos ek liszt
  • Kb. 0,5 dl tej
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A megtisztított, apróra vágott krumplit sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és jól áttörjük.

Egy serpenyőben olajat forrósítunk.

A krumplit ízesítjük sóval, őrölt szerecsendióval, hozzáadunk egy evőkanál lisztet, a két nagy tojást és annyi tejet, hogy jó krémes legyen.

Egy zacskóba kanalazzuk a masszát, aminek a végét kivágjuk.

A jó forró olajba spirálszerűen nyomunk egy-egy adagot és szép pirosra sütjük mindkét oldalukat.

Konyhai papírtörőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

Tipp:

Ez egy nagyon egyszerű, de mégis kicsit különlegesebb étel, amit a gyerekek kedvéért készítettem. Ketchupos mártogatóssal, vagy egyszerű vegyes salátával is finom fogás. Arra érdemes figyelni, hogy az olaj jó forró legyen, mert különben könnyen megszívhatják magukat a spirálok sütés közben.