Krumplis, répás rakott tál recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 6 közepes krumpli
- 2 szál sárgarépa
- 2 fej vöröshagyma
- 40 dkg bacon
- kb 50 dkg tejföl
- kevés vaj
- 1-2 ek liszt
- só, bors, pirospaprika
Elkészítése:
A krumplit és a répát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk, borsozzuk, liszttel elkeverjük, majd kivajazott tepsibe terítjük. A hagymát apróra kockázzuk, ráterítjük a krumplis-répás masszára. Erre jön a bacon.
Lefedve sütjük 170-180 fokon bő fél óráig.
Levesszük a fóliát, majd további 15 percig sütjük, hogy a bacon megpiruljon.
Közben a tejfölt sózzuk, pirospaprikával és sajttal kikeverjük. Ráterítjük az étel tetejére és további 15 percig sütjük.
Tipp:
Remekül variálható az alap: bacon helyett sonkával, kolbásszal, vegetáriánusok a húst kihagyhatják.
A markánsabb íz kedvéért füstölt sajttal is kipróbálhatjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.