Krumplis, répás rakott tál recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 közepes krumpli
- 2 szál sárgarépa
- 2 fej vöröshagyma
- 40 dkg bacon
- kb 50 dkg tejföl
- kevés vaj
- 1-2 ek liszt
- só, bors, pirospaprika
Elkészítése:
A krumplit és a répát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk, borsozzuk, liszttel elkeverjük, majd kivajazott tepsibe terítjük. A hagymát apróra kockázzuk, ráterítjük a krumplis-répás masszára. Erre jön a bacon.
Lefedve sütjük 170-180 fokon bő fél óráig.
Levesszük a fóliát, majd további 15 percig sütjük, hogy a bacon megpiruljon.
Közben a tejfölt sózzuk, pirospaprikával és sajttal kikeverjük. Ráterítjük az étel tetejére és további 15 percig sütjük.
Tipp:
Remekül variálható az alap: bacon helyett sonkával, kolbásszal, vegetáriánusok a húst kihagyhatják.
A markánsabb íz kedvéért füstölt sajttal is kipróbálhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »