Krumplis rakott karaj recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6 ujjnyi szelet karaj (kb 75 dkg)
- só, bors
- cayenne bors
- majoránna
- 1 kg krumpli
- 3 fej vöröshagyma
Tetejére:
- 15 dkg reszelt sajt
- kb 1 ek mustár
- kb 2 ek majonéz
- kb 2 ek görög joghurt vagy tejföl
Elkészítése:
A húst kiklopfoljuk, majd mindkét oldalát megszórjuk ízlés szerint sóval, cayenne borssal, majoránnával és borssal (ha van valamilyen kedvenc fűszerünk, akkor abból is szórhatunk rá).
A hagymát meghámozzuk és vékonyra felszeljük. A krumplit megpucoljuk és lereszeljük. 2 tk sót szórunk rá és jól elkeverjük, majd állni hagyjuk kb 10 percig.
A tepsit alaposan kizsírozzuk, majd beleterítjük az alaposan kinyomkodott krumplit és rászórjuk a tetejére a hagymát (ha szeretnénk, akkor itt szórhatunk rá fokhagyma gerezdeket is). A krumpli-hagyma ágyra ráfektetjük a hússzeleteket.
A sajtot lereszeljük és elkeverjük a mustárral, majonézzel és joghurttal vagy tejföllel.
A sajtos keveréket rákenjük a húsokra egyenletesen, majd alufóliával lefedve 200 fokos sütőbe toljuk 40 percre. 40 perc után levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük.