Sajtos-tejfölös tócsni recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg krumpli
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej vöröshagyma
- só
- bors
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál finomliszt
- olaj a sütéshez
- 2 dl tejföl (a tetejére + fokhagyma ízlés szerint)
- reszelt sajt
- erős paprika
Elkészítése:
A meghámozott burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd a fokhagymát és a vöröshagymát is hozzáreszeljük a kisebb lyukon.
Hozzáadjuk a sót, ízlés szerinti borsot és a tojást, majd adagonként annyi lisztet, hogy lágy, kanállal szaggatható masszát kapjunk. Néhány percig pihentetjük.
Serpenyőben olajat forrósítunk és kanállal 6-8 cm átmérőjű lepényeket szaggatunk a tésztából a forró olajba. Közepes lángon aranybarnára sütjük mindkét oldalukat, majd papírszalvétára szedjük.
Tejföllel, reszelt sajttal és aki szereti, zöld paprikával tálalhatja.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »