Sajtos-tejfölös tócsni

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg krumpli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • bors
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál finomliszt
  • olaj a sütéshez
  • 2 dl tejföl (a tetejére + fokhagyma ízlés szerint)
  • reszelt sajt
  • erős paprika

Elkészítése:

A meghámozott burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd a fokhagymát és a vöröshagymát is hozzáreszeljük a kisebb lyukon.

Hozzáadjuk a sót, ízlés szerinti borsot és a tojást, majd adagonként annyi lisztet, hogy lágy, kanállal szaggatható masszát kapjunk. Néhány percig pihentetjük.

Serpenyőben olajat forrósítunk és kanállal 6-8 cm átmérőjű lepényeket szaggatunk a tésztából a forró olajba. Közepes lángon aranybarnára sütjük mindkét oldalukat, majd papírszalvétára szedjük.

Tejföllel, reszelt sajttal és aki szereti, zöld paprikával tálalhatja.