Darált húsos rakott krumpli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 50 dkg darált sertéshús
- 2 evőkanál fűszerpaprika
- olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 5 evőkanál sűrített paradicsompüré
- 2 kávéskanál cukor
- 2-3 dl víz
- 2- 3 marék reszelt sajt
- 2 dl tejföl
- 2 dkg margarin
- só
- bors
Elkészítése:
A krumplit héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és kb fél centis karikákra szeleteljük.
A húsos raguhoz egy nagyobb serpenyőben egy kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a darálthúst és fehéredésig pároljuk. Közben sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a paprikával, a zúzott fokhagymát és a sűrített paradicsomot is beletesszük, majd kevéske cukrot is hozzáadunk.
Ezután hozzáadjuk a vizet, majd fedő alatt 30 percig főzzük.
Egy közepes tepsit kivajazunk. Az aljára egy réteg krumplit teszünk és megsózzuk. Erre kanalazzuk a ragut és megszórjuk reszelt sajttal. A tetejét kirakjuk még egy réteg krumplival, befedjük a tejföllel, amit előzöleg kevés olajjal, pirospaprikával, sóval és borssal összekevertünk. Tetejére tehetünk még reszelt sajtot is.
Előmelegített, 180 fokos sütőbe toljuk és pirosra sütjük.