Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Darált húsos rakott krumpli recept

Darált húsos rakott krumpli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya
    • 50 dkg darált sertéshús
    • 2 evőkanál fűszerpaprika
    • olaj
    • 2 fej vöröshagyma
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • 5 evőkanál sűrített paradicsompüré
    • 2 kávéskanál cukor
    • 2-3 dl víz
    • 2- 3 marék reszelt sajt
    • 2 dl tejföl
    • 2 dkg margarin
    • bors

    Elkészítése:

    A krumplit héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és kb fél centis karikákra szeleteljük.

    A húsos raguhoz egy nagyobb serpenyőben egy kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a darálthúst és fehéredésig pároljuk. Közben sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a paprikával, a zúzott fokhagymát és a sűrített paradicsomot is beletesszük, majd kevéske cukrot is hozzáadunk.

    Ezután hozzáadjuk a vizet, majd fedő alatt 30 percig főzzük.

    Egy közepes tepsit kivajazunk. Az aljára egy réteg krumplit teszünk és megsózzuk. Erre kanalazzuk a ragut és megszórjuk reszelt sajttal. A tetejét kirakjuk még egy réteg krumplival, befedjük a tejföllel, amit előzöleg kevés olajjal, pirospaprikával, sóval és borssal összekevertünk. Tetejére tehetünk még reszelt sajtot is.

    Előmelegített, 180 fokos sütőbe toljuk és pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá