Darált húsos rakott krumpli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 evőkanál fűszerpaprika
  • olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál sűrített paradicsompüré
  • 2 kávéskanál cukor
  • 2-3 dl víz
  • 2- 3 marék reszelt sajt
  • 2 dl tejföl
  • 2 dkg margarin
  • bors

Elkészítése:

A krumplit héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és kb fél centis karikákra szeleteljük.

A húsos raguhoz egy nagyobb serpenyőben egy kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a darálthúst és fehéredésig pároljuk. Közben sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a paprikával, a zúzott fokhagymát és a sűrített paradicsomot is beletesszük, majd kevéske cukrot is hozzáadunk.

Ezután hozzáadjuk a vizet, majd fedő alatt 30 percig főzzük.

Egy közepes tepsit kivajazunk. Az aljára egy réteg krumplit teszünk és megsózzuk. Erre kanalazzuk a ragut és megszórjuk reszelt sajttal. A tetejét kirakjuk még egy réteg krumplival, befedjük a tejföllel, amit előzöleg kevés olajjal, pirospaprikával, sóval és borssal összekevertünk. Tetejére tehetünk még reszelt sajtot is.

Előmelegített, 180 fokos sütőbe toljuk és pirosra sütjük.