Krumpliba rejtett húsgolyó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 1 dl tejszín
- 20 dkg reszelt sajt (trappista, füstölt vagy parmezán)
- 1 mokkáskanál fűszerpaprika
- 10 db koktél paradicsom vagy 2 db közepes kis darabokra vágva
- petrezselyemzöld
- 1 mk kakukkfű
A húsgolyó hozzávalói :
- 30 dkg darált hús
- só
- 2 gerezd fokhagyma összezúzva
- 1 kisebb hagyma aprítva
- piros paprika
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- petrezselyemzöld
- zsemlemorzsa amennyit felvesz
- étolaj a tepsi kikenéséhez
- 2 teáskanál zsemlemorzsa
- só, bors
Elkészítése:
Először elkészítjük a húsgolyókat. A darált húst összekeverjük a hozzávalókkal, majd annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól formázható legyen. Jól összegyúrjuk és nedves kézzel kis diónyi golyókat formázunk.
Megpucoljuk a krumplit, reszelő durva fokozatán lereszeljük. Jól megmossuk és lecsepegtetjük. Sózzuk, egy kis vegetával is meghinthetjük.
Egy kis tepsit étolajjal kikenjük, belehintjük a zsemlemorzsát. A tepsibe tesszük a kinyomkodott krumplit. Közéjük helyezzük a húsgolyókat, a megmosott koktélparadicsomokat, a kakukkfüvet és petrezselyemzöldet.
Ráöntjük a tejszínt, ráhintünk 10 dkg reszelt sajtot.
Lefóliázva 220 fokos sütőbe tesszük, 35 percig alsó -felső sütésen sütjük. Majd levesszük a fóliát.
A reszelt sajtot összekeverjük egy kis zsemlemorzsával és fűszerpaprikával, majd ráhintjük.
3-4 percre visszatoljuk a sütőbe, addig ameddig a sajt ráolvad és szép színt kap.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »