Krumpliba rejtett húsgolyó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 1 dl tejszín
- 20 dkg reszelt sajt (trappista, füstölt vagy parmezán)
- 1 mokkáskanál fűszerpaprika
- 10 db koktél paradicsom vagy 2 db közepes kis darabokra vágva
- petrezselyemzöld
- 1 mk kakukkfű
A húsgolyó hozzávalói :
- 30 dkg darált hús
- só
- 2 gerezd fokhagyma összezúzva
- 1 kisebb hagyma aprítva
- piros paprika
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- petrezselyemzöld
- zsemlemorzsa amennyit felvesz
- étolaj a tepsi kikenéséhez
- 2 teáskanál zsemlemorzsa
- só, bors
Elkészítése:
Először elkészítjük a húsgolyókat. A darált húst összekeverjük a hozzávalókkal, majd annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól formázható legyen. Jól összegyúrjuk és nedves kézzel kis diónyi golyókat formázunk.
Megpucoljuk a krumplit, reszelő durva fokozatán lereszeljük. Jól megmossuk és lecsepegtetjük. Sózzuk, egy kis vegetával is meghinthetjük.
Egy kis tepsit étolajjal kikenjük, belehintjük a zsemlemorzsát. A tepsibe tesszük a kinyomkodott krumplit. Közéjük helyezzük a húsgolyókat, a megmosott koktélparadicsomokat, a kakukkfüvet és petrezselyemzöldet.
Ráöntjük a tejszínt, ráhintünk 10 dkg reszelt sajtot.
Lefóliázva 220 fokos sütőbe tesszük, 35 percig alsó -felső sütésen sütjük. Majd levesszük a fóliát.
A reszelt sajtot összekeverjük egy kis zsemlemorzsával és fűszerpaprikával, majd ráhintjük.
3-4 percre visszatoljuk a sütőbe, addig ameddig a sajt ráolvad és szép színt kap.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »