Hozzávalók:
A húsgolyó hozzávalói :
Elkészítése:
Először elkészítjük a húsgolyókat. A darált húst összekeverjük a hozzávalókkal, majd annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól formázható legyen. Jól összegyúrjuk és nedves kézzel kis diónyi golyókat formázunk.
Megpucoljuk a krumplit, reszelő durva fokozatán lereszeljük. Jól megmossuk és lecsepegtetjük. Sózzuk, egy kis vegetával is meghinthetjük.
Egy kis tepsit étolajjal kikenjük, belehintjük a zsemlemorzsát. A tepsibe tesszük a kinyomkodott krumplit. Közéjük helyezzük a húsgolyókat, a megmosott koktélparadicsomokat, a kakukkfüvet és petrezselyemzöldet.
Ráöntjük a tejszínt, ráhintünk 10 dkg reszelt sajtot.
Lefóliázva 220 fokos sütőbe tesszük, 35 percig alsó -felső sütésen sütjük. Majd levesszük a fóliát.
A reszelt sajtot összekeverjük egy kis zsemlemorzsával és fűszerpaprikával, majd ráhintjük.
3-4 percre visszatoljuk a sütőbe, addig ameddig a sajt ráolvad és szép színt kap.
Jó étvágyat kívánok hozzá!